Welcome to my cakes world!!!

Decorating cake is one of my hobbies and I've been doing it quite a while and mostly for my children. But since now and then, friends and acquaintance will also have them made by me for their special day. This blog includes a sampling of my latest cake and cupcake creations. Enjoy!


Edible Print

Maak je zelf fototaart of heb je edible print nodig voor je eigen special taartje of cupcakes, je kan altijd bij mij bestellen.

Hoe? 
Je stuurt per e-mail een foto of gewenste afbeelding en ik zorg voor een mooie print. Mijn email: info@dewani.be

Een print op frosty- of icing sheet is op A4 formaat kost 4.50 euro (excl. eventuele verzendkosten - dat hangt af van bestemming o.a. Belgie of Nederlands). De prints worden goed verpakt verzonden inclusief een gebruiksaanwijzing. De prints worden verzonden na ontvangen van geld via overschrijving.

Een print op een ouwel is momenteel niet mogelijk, maar in de toekomst zal het mogelijk zijn.

Here zijn beschrijvingen van het verschil tussen frosty sheet, icing sheet & ouwel.


Frosty sheet

De frosty sheet  is dun printbaar laagje op zetmeelbasis en suiker met vanille smaak. Voor het verwijderen van het schutvel, is het eventueel handig om de sheet max. 1 minuutje in de vriezer te leggen, waarna je het schut vel makkelijk kan verwijderen.

De Frosty sheet is uitstekend geschikt om op crème of slagroom te plaatsen. De print smelt als het ware samen met de crème. De taart met print ook  niet afdekken met aluminiumfolie!!

Voor het plaatsen van de sheet op crème,  kunt u het beste wat poeder suiker strooien op de plek waar de print op de taart of het dessert geplaatst word.

Bij slagroom liefst stevige, evt. met gelatine gebonden slagroom gebruiken. Direct op een kwark/ bavaroiselaag kan  het ook gebruikt worden. Dit soort taart ondergronden moeten eerst in de koeling opgesteven zijn, voor je de print plaatst.

De frosty sheet kan ook gebruikt worden om op marsepein of fondant te plaatsen. Het voordeel van de frosty sheet is dat het heel buigzaam is en dus perfect gebruikt kan worden om  bijvoorbeeld eetbare tassen van een trendy stofje te voorzien.

Icing sheet

Icing sheet is meer een dunne fondant laag.  Goed op marsepein en fondant te gebruiken. Je kan hier mee ook suikerschildjes maken, zoals de bakker ook wel heeft om de smaken van de gebakjes aan te geven. Je knipt/ snijdt ze dan uit zolang de sheet nog flexibel is en laat de plaatjes dan drogen op een vlakke ondergrond, regelmatig even omkeren, om ze goed te drogen. Bevestigen gaat makkelijk met behulp van zeer weinig water.

Het schutvel van  een icingsheet, laat over het algemeen makkelijk los. Mocht het moeilijk te verwijderen zijn, dan is 1 minuutje in de vriezer ook voor deze printbare ondergrond de  veiligste oplossing.

Ouwel  

Ouwel is het oudste medium, gebruikt om met eetbare inkt plaatjes te maken. Het is een aardappelmeelproduct wat gemixt wordt met water en vegetarische olie. De ouwel bestaat uit de volgende ingredienten en is glutenvrij: Ingrediënten : aardappelzetmeel(92%), water(7%) en plantaardige olie (1% palmolie).